Jaap Peters

Jaap Peters is organisatieactivist van het eerste uur: doen is immers het nieuwe vergaderen. Jaap studeerde Bedrijfskunde in Delft (Interuniverisitaire Interfaculteit Bedrijfskunde). Hij werkte, (1) na een paar jaar als docent in het MBO-onderwijs, (2) een tiental jaren als consultant bij Ernst & Young en startte in 1995 (3) zijn eigen bedrijf bij de rechtsvoorganger van zijn huidige bureau DeLimes.

In 1997 publiceerde hij zijn 1e boek en inmiddels is er een elftal boeken van zijn hand verschenen (o.a. Intensieve Menshouderij, 25.000 exemplaren van verkocht), Bij welke reorganisatie werk jij? en drie Rijnland Boekjes (50.000 exemplaren van verkocht) die inmiddels zijn gebundeld als Het Grote Rijnlandboekje (2019). In 2007 was hij initiatiefnemer van het kwartaalblad Slow Management Magazine. Hij is voorzitter van de Redactieraad, het magazine organiseeert ook jaarlijks het Praktijkfestival (donderdag 11 juni 2020); vakmensen ontmoeten vakmensen en leren vervolgens van elkaar. Het magazine (1.200 abonnees) richt zich op een consistente manier op het Rijnlands organiseren en brengt praktijkvoorbeelden letterlijk in beeld. Het eerste nummer heette dan ook ‘Vakmanschap’. In april 2014 is zijn eerste e-book verschenen, geschreven samen met Harold Janssen, getiteld: ‘Nieuwe tijden, anders organiseren'.

Zijn opdrachten bevinden zich op het snijvlak strategie, organisatieinrichting en organisatie(her)ontwikkeling. Humor en een scherpe blik kenmerken zijn aanpak. Motto: Je ziet het pas al je het voelt. Bekendste quote waarschijnlijk: 'Waar regels zijn, is geen aandacht'.

contact: jaap.peters@delimes.nl of secretariaat@delimes.nl

Zie ook: www.jaappeters.nl

 

Jaap is getrouwd met Petra, samen hebben zij drie kinderen (30, 28, 25 jaar) en beoefent als hobby’s: fotografie (Canon), muziek (DJ Old School) en voetbal (45plus). Is sinds 2011 voorzitter van Voetbalvereniging Zwammerdam en was daarvoor jaren coach van het vrouwenteam. Van het één komt het ander. Is bestuurslid bij Fonds Alphen en zit in de RvT van Rensa THB. Draagt als columnist onregelmatig bij aan diverse bladen. Samen met locale ondernemers uit Alphen heeft hij in 2013 de Cooperatie Groene Hart Energie opgericht. Heeft inmiddels 11 boeken geschreven.

 

In samenwerking met Reed Bussines organiseren wij een aantal keren per jaar het congres "Nieuwe Tijden, Anders Organiseren".