Jaap Peters

Jaap Peters is organisatieactivist van het eerste uur: doen is immers het nieuwe vergaderen. Jaap studeerde Bedrijfskunde in Delft (Interuniverisitaire Interfaculteit Bedrijfskunde). Is formeel een bedrijfskundige. Hij werkte, (1) na een paar jaar als docent in het MBO-onderwijs, (2) een tiental jaren als consultant bij Ernst & Young en startte in 1995 (3) zijn eigen bedrijf bij de rechtsvoorganger van zijn huidige bureau DeLimes.

In 1997 publiceerde hij zijn 1e boek (Niets nieuws onder de zon en andere toevalligheden, is als ebook nog te koop) en inmiddels is er een elftal boeken van zijn hand verschenen: o.a. 'Intensieve Menshouderij' (2004), daar zijn 25.000 exemplaren van verkocht, 'Bij welke reorganisatie werk jij?' (2009) en drie Rijnland Boekjes in de kleuren blauw, rood en groen (50.000 exemplaren inmiddels van verkocht) en die zijn ook gebundeld als Het Grote (oranje) Rijnlandboekje (2019). In 2007 was hij initiatiefnemer van het magazine Slow Management, maar dat is na 47 kwartaalnummers in 2020 gestopt. Hij was voorzitter van de Redactieraad, jaarlijks is er een Rijnlands Praktijkfestival in Deventer; vakmensen ontmoeten vakmensen en leren vervolgens van elkaar. En een 'Rijnlander van het Jaar' benoeming. In april 2014 is zijn eerste e-book verschenen, geschreven samen met collega Harold Janssen, getiteld: ‘Nieuwe tijden, anders organiseren'. De lockdown-periodes in 2020, 2021 en begin 2022 zijn gebruikt voor een herziene druk van Nieuw Europees Organiseren (2021), inmiddels 4e druk en verscheen het studieboek (HBO, WO) 'Rijnlands Organiseren' (2021, inmiddels 3e oplage). Begin 2023 begeleidde hij aan de VU in Amterdam de eerste studenten die hun thesis hebben gewijd aan het Rijnlands gedachtegoed.

Zijn opdrachten bevinden zich op het snijvlak strategie, organisatieinrichting en organisatie(her)ontwikkeling. Dat ziet er vaak uit als een lezing,  workshop of een begeleidingsopdracht. Humor, enthousiasme en een scherpe blik kenmerken zijn aanpak. Motto: Je ziet het pas al je het voelt. Bekendste quote waarschijnlijk: 'Waar regels zijn, is geen aandacht'. 

contact: jaap.peters@delimes.nl of secretariaat@delimes.nl

Zie ook: www.jaappeters.nl (voor o.a. podcasts, columns en artikelen)

 

Jaap is getrouwd met Petra, samen hebben zij drie kinderen (34, 32, 28 jaar) en beoefent als hobby’s: fotografie (Canon), muziek (DJ Old School). En Is sinds 2011 voorzitter van Voetbalvereniging Zwammerdam (100 leden) en was daarvoor jaren coach van VR1. Van het één komt het ander. Is bestuurslid bij Fonds Alphen en zit in de RvT van Rensa THB in Doetinchem. Draagt als columnist onregelmatig bij aan diverse bladen. Samen met locale ondernemers uit Alphen heeft hij in 2013 de Cooperatie Groene Hart Energie opgericht. Heeft inmiddels 11 boeken geschreven en drie herdrukken. Het 15e boek staat op de Onder Handen Werkstaat.

 

In samenwerking met Reed Bussines organiseren wij een aantal keren per jaar het congres "Nieuwe Tijden, Anders Organiseren".