Jan Reedijk

Jan Reedijk (1955) kwam, na zijn opleiding bedrijfseconomie aan de HES in Den Haag, in dienst bij Klynveld Kraayenhof & Co als assistent accountant. Na twee jaar achter de schermen kijken, stapte hij in 1979 over naar het onderwijs. Hij haalde een MO akte, gaf les in handelsvakken en management en coördineerde de stages bij een school voor MBO. In 1987 koos hij voor het adviesvak. Jan begon bij het IMK als kredietadviseur en werd vervolgens trainer en projectleider voor IT- en kwaliteitsprogramma’s voor diverse branches.

In 1993 emigreerde hij, samen met zijn vrouw, naar Frankrijk en werd zelfstandig adviseur. Zijn eerste opdracht daar was het schrijven van twee boekjes over kwaliteitszorg (1993/1994, reeks Kluwer Quality Memo). In de jaren daarna werkte hij nog voor het IMK als trainer/adviseur en was namens het IMK lid van het Europese consortium ‘Vigilance’ (ontwikkelen van een strategisch informatiesysteem in MKB bedrijven). In de afgelopen jaren heeft hij diverse organisaties begeleid bij het opzetten van een certificeerbaar kwaliteitssysteem (ISO 9001).

In 2007 kwam hij in aanraking met DeLimes en werd medeoprichter van de gelijknamige stichting. Via DeLimes participeerde hij in een project voor organisatieontwikkeling en werd steeds meer gegrepen door het Rijnlands gedachtegoed. Na zijn kennismaking met Michel Albert, gedurende een congres, kwam het idee om “Capitalisme contre Capitalisme’ opnieuw, in samengevatte vorm, te vertalen. Het tweede deel in de Rijnland-reeks is hiervan het uiteindelijke resultaat.