Rijnlandse Theatershow Radicale Vernieuwing

Juist organisaties hebben merkwaardig genoeg veel moeite met organiseren. Dat dagelijkse gedoe is ook best logisch als je een ander ‘mijn hoofd’ moet noemen. En dat ‘het hoofd’ jou vervolgens ziet als haar/zijn handjes. Ga dat maar eens coördineren met eindeloos inspirerende vergaderingen. Voordat je het weet heb je daarbij een kwaliteitssysteem nodig met ook nog eens een batterij aan toezichthouders en een inspectie.

In de Radicale Vernieuwing Theatershow gaat het duo Rol en Co samen met auteur Jaap Peters op humorvolle wijze het gesprek aan met de zaal over de rariteiten die organisaties dagelijks met zich meebrengen onder het mom van: ‘Dat weet ik niet, daar ben ik niet van en dat is mij niet verteld’. Humor met diepgang. De volgende dag lachen ze om hun eigen gedrag, … o ja, het kan natuurlijk ook anders!

De show duurt ongeveer 90 minuten en bestaat in de regel uit zes delen: drie interactieve sketches met de zaal en drie korte inspirerende verhalen. Iedereen is meer dan welkom. Het geheel is verpakt in een dilemma-quiz met een deskundige driekoppige jury, democratisch aangewezen, uit het publiek. Bij toeval ontstaat er na afloop een lijst met ‘dat gaan we morgen anders doen (fixen)’.